in ,

“Halid umjesto Halida odlazi u prošlost?” Javnost se našla u čudu zbog slučaja u kojem se zadesio bh. folker

Poznati bh. pjevač se našao u ozbiljnim problemima

Halide Muslimoviću “šta reče pa ostade živ?”, stoji u jednom od komentara na društvenim mrežama nakon što smo istražili kako narod reaguje na optužbe upućene bh. pjevaču Halidu Muslimoviću.

Mnogi su u komentarima na internetu sada “poklopili” poređenja sa Halidom Bešlićem te tvrde da Muslimović više nije “Halid umjesto Halida”

Završnim riječima tužilaštva i odbrane okončano je suđenje folk pjevaču Halidu Muslimović po optužnici za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti Sonji Bašić.

Tužilac Igor Cimeša istakao je da je optužnica u potpunosti dokazana i tražio je da se Muslimović oglasi krivim i osudi u skladu sa zakonom.

Sud mora pokloniti vjeru iskazu oštećene koja je sve jasno i detaljno opisala, a kakve je povrede zadobila objasnio je vještak medicinske struke – rekao je Cimeša.

Odbrana je tvrdila optužnica nije dokazana i tražila je oslobađajuću presudu. Muslimović je govorio da je on bio žrtva iznude. Smatra da je u to bilo uključeno i Tužilaštvo, jer mu je još na prvom saslušanju rečeno da će sve biti povučeno ako Sonji isplati 100.000 eura.

Sve je smišljeno urađeno. Blamirala me je po medijima da zaustavi moju turneju po Kanadi, zbog čega smo i ja i organizatori pretrpjeli štetu – kaže Halid, piše Avaz.

Negirao je da je udario Bašićevu, navodeći kako ona po Banjoj Luci priča da će ga ”sahraniti”.

-Mnogi su mi prijetili. Tražilo se da budem maltretiran, čak i više. Ona je ležala u zatvoru u Australiji zbog dilanja droge. Njene priče o velikim poslovima su lažne. Živjela je u Australiji na socijalnoj pomoći, a protiv mene podnosi lažne prijave – tvrdi Halid.

Naglasio je da za 60 godina nikada nije imao problema sa zakonom, te da je u prisustvu Bašićeve ”lupio šakom o sto”.

To sam uradio jer je tražila da nađem nekog ko će švercovati drogu u Australiju. Htjela je da nađem nekog s fabrikom nameštaja ko bi to radio. Prijetila mi je alabanskom mafijom, beogradskom, austrijskom i australijskom. Nekim momcima iz Banje Luke – rekao je Muslimović, dodajući da su njegova porodica i on ugroženi fizičiki, ali i medijski.

Njegov branilac Milenko Tomić pitao je zašto se Bašićeva kritične noći nije javila policiji, navodeći da razlog leži u tome što je “popila blizu dve flaše viskija”.

Osoba koja popije postaje nasilna. Odbila je da ide kući taksijem i ušla u auto mog klijenta. Tokom vožnje je navaljivala na njega, hvatala volan, što je opasno. Njene povrede su nastale samopovređivanjem, zbog stanja u kojem se nalazila – rekao je Tomić.

Dragan Tolimir, advokat Sonje Bašić, smatra da je optuženi tokom napada iskazao brutalnost, samim tim što je povrede oštećenoj nanosio u dužem periodu.

Cilj je bio da se ona zastraši i da to dovede do dugoročnih posljedica. Ona se, zbog straha, liječila. Sve je smišljeno zbog postupka koji se, zbog dugova, vodi pred drugim sudom – rekao je Tolimir, tražeći osuđujuću presudu.

VEZANI TEKST: Osuđen Halid Muslimović, sud u Banja Luci ga proglasio krivim!

Irma Baralija reakcijom na kontroverzna dešavanja zatresla Mostar: “Ja za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”

Politički zemljotres u BiH, izlazi prava istina: “Rekao mi je, Muslimani moraju biti Hrvati ili Srbi, ili će biti pobijeni”