in , ,

HNS se oglasio o Komšićevom “non paperu”: “Sejdo Bajramović” sramoti BiH i plasira apsolutne neistine!

Pored kleveta, non-paper je plasirao apsolutne neistine te osobne političke stavove o stanju u Bosni i Hercegovini, smatraju u HNS-u

Hrvatski narodni sabor HNS oglasio se povodom “non-papera” koji je međunarodnim zvaničnicima uputio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“HNS BiH najsnažnije osuđuje non-paper o BiH, koji je drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić krajem marta uputio u Brisel i New York”, kažu u svom stilu iz ove političke grupacije. Ukazujemo međunarodnim partnerima na non-paper kao još jedan dokaz konstantnog zloupotrebljavanja državnih institucija, koje sada predstavlja već ustaljeno političko ponašanje određenih političkih aktera, navode dalje.

“HNS izražava žaljenje zbog činjenice da je non-paper iznio neukusne optužbe o međunarodnim partnerima, u prvom redu EU i SAD-u i njihovim predstavnicima u BiH. Optužbe o pristranosti, neodlučnosti, političkom podilaženju i nemaru diplomatsko su sramoćenje BiH na evropskom i svjetskom nivou, ali i pokazatelj nervoze pošiljatelja, koji je u međunarodnim krugovima poznat kao još jedan Sejdo Bajramović ili uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, i to u situaciji kada se intenzivno radi na donošenju izmjena Izbornog zakona BiH, koje neće pogodovati, prije svega, uzurpatorima hrvatskih mjesta, niti će bilo kojeg žitelja BiH ostaviti u diskriminacijskom položaju”, kažu oni.

Pored kleveta, non-paper je plasirao apsolutne neistine te osobne političke stavove o stanju u Bosni i Hercegovini, smatraju u HNS-u.

“Pokušaj da predstavi razarajuću politiku kao progresivan građanski faktor promašen je, apsurdan i neutemeljen. Ista ta politika destabilizirajući je faktor BiH i političkog dijaloga, o čemu su dužnosnici diljem EU i svijeta sada ponovno upoznati. HNS BiH osuđuje deplasirane klevete na međunarodne partnere i dužnosnike te odbacuje grube neistine o stanju i ulogama unutar BiH. Istodobno, pozivamo na hitan i konstruktivan politički dijalog u cilju što skorijeg postizanja potrebnih iskoraka Bosne i Hercegovine prema euroatlantskoj budućnosti zasnovanoj na uzajamnom poštovanju, uvažavanju i ravnopravnosti”, zaključuju iz HNS-a.

Mozgalica: Ko će prvi dobiti kafu?

Aleksandar Vučić ushićeno: “Ponosan sam što nikog nisam izručio Haagu, Vojislav Šešelj se hrabro branio!”