in

Irma Baralija reakcijom na kontroverzna dešavanja zatresla Mostar: “Ja za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”

Baralija je rekla da je previše priče bilo oko izdaje ovih dana i ne bi više o tome pričala

Nakon ponovljenog prvog kruga glasanja za gradonačelnika Mostara, na konferenciji za medije obratili su se kandidati Irma Baralija (Bh. blok), Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) i Mario Kordić (HDZ BiH).

Irma Baralija, koja je dobila dva glasa, rekla je da je ona prije svega lojalna institucijama i procedurama, pa tek onda saradnji s partnerima iz Bh. bloka.

“Kolege nastavljaju u drugi krug i čestitam im. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati. Ja sam ostala ovdje za razliku od mojih kolega iz SDP-a i PMP-a zato što je proces glasanja bio počeo i glasanje se nije moglo prekidati. Javno sam se zalagala za to da se svakom omogući da se kandiduje za gradonačelnika. Imali smo konsnzus oko toga da se proces vrati na početak i da se poništi javno glasanje, međutim, nije bilo konsenzusa oko toga treba li ponovo otvoriti proces kandidature. Smatram da je pravo kolege Zalihića i ostalih da se kandidiraju. Žao mi je da je ispalo kako je ispalo”, rekla je Baralija čiju je izjavu prenio portal Klix.

Upitana da prokomentira navode da je SDP izdao Bh. blok, Baralija je rekla da je previše priče bilo oko izdaje ovih dana i ne bi više o tome pričala.

“Reći ću samo da ja za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”, dodala je Baralija.

Zlatko Guzin je rekao kako su napokon stabilizirali situaciju i da se nada da će u petak proces izbora gradonačelnika biti završen.

“Namazani” Dragan Mektić konačno otkriva pravo mračnjačko lice, maske su pale!

“Halid umjesto Halida odlazi u prošlost?” Javnost se našla u čudu zbog slučaja u kojem se zadesio bh. folker