in ,

Jako teške riječi: Oštra reakcija Milorada Dodika na izjave Željka Komšića

Dodik je naglasio da je “Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva BiH Željko Komšić “ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže”.

“Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju BiH, na šta se on sada izvlači”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Borrellom.

Dodik je naglasio da je “Komšić sastanak napustio kada je on rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda”.

“Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli”, zaključio je Dodik.

Fantastičan potez novoizabrane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić: Ušteda 120.000 KM, savjetnici neće dobijati naknade!

Sjajne vijesti dolaze iz Engleske: Asmir Begović zvanično najbolji golman Championshipa!