in , ,

Jasna Đuričić, Aida iz filma Jasmile Žbanić nakon nominacije za Oscara: “Svijet je rekao da ima smisla to što radimo!”

Na poziv Jasna oduševljeno govori kako slavi s porodicom nominaciju za Oskara

Srbijanska glumica Jasna Đuričić u ostvarenju “Quo vadis, Aida?” bh. rediteljice Jasmile Žbanić, koje je upravo nominirano za prestižnog Oskara, igra glavnu ulogu.

Đuričić je Aida, žena koja u julu 1995. godine u Srebrenici pokušava spasiti životi svojih sinova i muža. Ni kao prevoditeljica za UN to nije uspjela učiniti.

Na poziv Jasna oduševljeno govori kako slavi s porodicom nominaciju za Oskara.

“Slavimo. Ovo je posebna situacija u kojoj smo se svi pronašli. Uzbuđenje je veliko, ne poznajem ništa slično. Prosto, to je to. To je Oskar. Kod kuće smo i pijemo piće – govori nam Đuričić.

Sreću i da hoće ne može sakriti.

“Fantastično je da kada nešto radite, radite kao i sve ostalo u životu. Uvijek sam isto pristupala, ali eto, onda to posmatra čitav svijet i kažu da ti što radiš ima smisla i da je to fantastično i možeš da stojiš rame uz rame s bilo kim iz svijeta. To je nešto što sam uvijek željela. Znala sam oduvijek da nije važno gdje je čovjek, gdje se nalazi, gdje živi, da jednostavno može biti jednak sa svima – zaključila je Đuričić.

Avaz

Emir Hadžihafizbegović kroz suze nakon nominacije za Oscara: “Ne žele ga, u Banja Luci… E, Boga mi će ga gledati, nek budu sigurni!”

Rade Šerbedžija o nominaciji za Oscar filma “Quo vadis, Aida?”: “Jasmila Žbanić ima velike šanse!”