Nenad Čanak u Novom Pazaru zbog istine o BiH pokazao kolika je ljudina

U Novom Pazaru održana premijera najboljeg evropskog filma “Quo vadis, Aida?”, bh. rediteljice Jasmile Žbanić. Iako je bio najavljen dolazak ekipe filma, zbog tragedije u kojoj su poginula četiri mladića iz ovog grada u Sandžaku, crveni tepih je otkazan u posljednjem momentu.

Premijeri su prisustvovale i Majke Srebrenice, a kako tvrde prisutni od predstavnika građanskih stranaka iz Srbije nije došao niko – osim Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“Oni koji sebe predstavljaju kao građanska opcija u Srbiji neka se stide. Na večerašnjoj premijeri filma “Quo vadis, Aida” u Novom Pazaru samo je prisustvovao gospodin Nenad Čanak. Ostale građanske stranke, pokreti i aktivisti očito nisu zainteresovani. Quo vadis, Srbijo”, napisao je Aladin Huzejrović na Twitteru.

Podsjećamo, Novi Pazar je za sada jedini grad u Srbiji u kojem se prikazao film o genocidu u Srebrenici. U ovoj zemlji pokrenuta je i iniciajativa da se na državnoj televiziji RTS-u prikaže “Quo vadis, Aida?”, koji je nedavno odnio tri najznačajnije nagrade Evropske filmske akademije – za režiju, glavnu žensku ulogu i scenario.

Rediteljica ovog umjetničkog ostvarenja Jasmila Žbanić je za N1 kazala kako su mnogi ljudi u Srbiji i entitetu Republika Srpska pogledali film.

“I zahvaljujući tome se i narativ promijenio. Dobila smo deset zahtjeva za intervjue iz Srbije. Zaista vidiš da im je drago da je i film pobijedio, i Jasna i ja. To je nešto što je jako lijepo, to je promjena zato što mislim da osjete da je film rađen iskreno i bez ikakve želje da optuži bilo koga”, kazala je ona – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.