Nenad Čanak stigao u BiH i “maksuz” posjetio ovo mjesto, u ovom potezu ima mnogo simbolike

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posjetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.

“Partizansko groblje u Mostaru. Uništili ga oni protiv čijih krvavorukih predaka su se ti partizani borili. Sramota na sve koji su ovo dopustili”, napisao je Čanak na Tviteru.

Partizansko spomen-groblje u Mostaru oskrnavljeno je 14. juna i uništeno je skoro svih oko 700 nadgrobnih ploča poginulih boraca Narodnooslobodilačke borbe tokom Drugog svjetskog rata.

Spomen-groblje je i prije toga godinama bilo na meti vandala i na spomenicima su nerijetko ispisavani fašistički simboli i poruke, u gradu koji je i dalje etnički podeljen na bošnjački i hrvatski dio.

Partizansko groblje u Mostaru je kulturno-istorijski spomenik, čiji je autor poznati beogradski arhitekta Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je, između ostalog, autor i spomenika “Kameni cvet” koji je podignut u Jasenovcu u Hrvatskoj, u znak sjećanje na žrtve ustaškog koncentracionog logora iz Drugog svjetskog rata.

(Autonomija.info)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.