Nenad Čanak bez imalo ustezanja javno “opleo”: “Milorad Dodik će njima otići na noge, da bi dokazao lojalnost i vjernost svojim pravim gazdama”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, Milorad Dodik, otputovao je u Rusiju gdje će prisustvovati Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Tamo bi se sutra, 17. juna, trebao sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je ovih dana boravio u Ukrajini na koju je Rusija izvršila agresiju, i gdje se lično uvjerio u ratna razaranja, kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba – da „stvar je jednostavna“.

Dodik odlazi na noge stvarnim gospodarima

„Rusija sada kada sa potpunim pravom režim Vladimira Putina prezren od strane svog civilizovanog svijeta je veoma važno da pronađe nekog ko bi razbio tu sliku Evrope ujedinjenje protiv fašizma iz Kremlja!

Upravo zbog toga Milorad Dodik služi kao marioneta u tom kremaljskom pozorištu sjenki. On pokušava da kremaljska propaganda pokaže da to nije istina i da postoji još mjesta gdje su, ne znam, dobrodošli…

Dodik će njima otići na noge, da bi dokazao lojalnost i vjernost svojim pravim gazdama, a to nisu građani BiH, niti čak građani njezinog sjeveroistočnog dijela, nego kremaljska špijunska veza“, kaže Čanak za portal Radiosarajevo.ba.

Moskva traži saveznike za projektile

Rusija, veli, pokušava da nađe saveznika koji bi joj će joj omogućiti da na njegovog teritoriji postavi balisitčke rakete i projektile „zemalja-zemalja“ (SSM) „kojima bi mogao da ucjenjuju Europsku uniju (EU) držeći njene predstavnice i važna industrijska čvorišta na nišanu“.

„To je ponašanje, ako bismo ga sveli na svakodnevni jezik, razbojnika koji vam prisloni pištolj na glavu i onda vas pljačka. To je isto što radi Rusija po cijelom svijetu. Tako da kremaljski režim mora biti svrgnut.

Dok Rusija ne bude pobijeđena vojno, dakle, ne u diplomatskom smislu i u smislu ne znam kakvih priča, već vojno, od toga nema ništa. Vojno mora biti poražena, a Putin mora biti mrtav! Onda počinjemo na razgovaramo dalje, a to su usovi da se nešto promijeni“, ističe Čanak.

Nadalje, on smatra da od situacije u Ukrajini u mnogome zavisi situacija u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Pojašnjava da bi „otvaranje novog fronta“ bilo od interesa „za ruske imperijalne planove“.

„Rusi nikao da se okanu svojih imperijalnih pokušaja da naprave satelitske države, osim Bjelorusije, da to naprave od sjeveroistočne BiH, Srbije, Crne Gore…

Tako da sve su to trenutno otvorene teme koje sprječava da se aktiviraju samo činjenica da Ukrjainici nisu slomljeni i da vode neravnopravan, ali odrbanbeni rat. Od toga šta će desiti u Ukrajini i sa Ukrajinom mnogo zavisi i naša situacija“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.