Nenad Čanak “uzburkao duhove” kod Senada Hadžifejzovića: “Ako će mene da satjeruju u Banju Luku da bih se kandidovao za Predsjedništvo, znači da ovoj zemlji trebaju ozbiljne promjene”

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Preselio bih se u Sarajevo, uzeo državljanstvo i kandidovao se na izborima! Ja bih da budem Nenad Čanak, Sarajlija! Ako će mene da satjeruju u Banju Luku da bih se kandidovao za Predsjedništvo, znači da ovoj zemlji trebaju ozbiljne promjene!

Dayton je kriv za sve jer je bio prekid rata, ali ne i njegov završetak! Rat mora da se završi tako da se zna ko je poražena strana! Nema pomirenja; pomirenje je laž! Kad smo zaboravili da su za ovu BiH ljudi prolili okean krvi?

Ostatak hrane u restoranu je doggy bag! Mi smo doggy bag od Jugoslavije! Mile Dodik je prodana duša, beskrupulozan i nemoralan čovjek! Na Ekonomskom forumu u Rusiji su bili Mile i talibani!

Zamislite Putina koji je spao na to da drži govor Miletu i talibanima! Jedino me zaboljelo što je iza sebe držao zastavu BiH! To je svinjarija!

Rusi ne osvajaju… oni spale pa dođu! Šta je onda njihovo – zgarište?! Mile računa da pobjegne u Sankt-Peterburg i da ga tamo niko neće naći! Vučić, za razliku od Dodika, razmišlja!

Na Partizanskom groblju mi se grlo steglo, nisam mogao da govorim! Jugoslavija je imala milion mana, ali je raj kada je uporedimo sa onim što je došlo poslije nje! Svašta bih rekao ovoj ustašiji, četnišiji, mudžahedinima, balijama…

Nije svaki Srbin četnik, ali će svaki četnik da se busa u grudi da je Srbin. Nije svaki Hrvat ustaša, ali će svaki ustaša da se poziva na hrvatstvo.

Nije svaki musliman balija ili vehabija, ali svaki balija i vehabija se poziva na islam. Mantije i navijački dresovi su pancir protiv zakona u Srbiji! Ne znam kako je u BiH i Hrvatskoj, ali mislim da nije mnogo drugačije!

Partizani su izginuli za slobodu i treba da im se klanja do zemlje! Antifašizam je uslov opstajanja BiH, Vojvodine i zapadnog Balkana! Kakva god je Ukrajina, moramo je braniti da ne bismo došli u situaciju da branimo sebe!

Uzeo sam kamen s Partizanskog groblja u Mostaru i ponio sa sobom. Taj kamen će biti položen na groblje u Sremskoj Mitrovici – neke su od rečenica koje je izgovorio Čanak u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.