Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine jutros u 10 sati zajedno sa bliskim saradnicima prešao ukrajinsku granicu

Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine jutros u 10 sati zajedno sa bliskim saradnicima prešao je ukrajinsku granicu. Namjera mu je da se iz prve ruke uvjeri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri mjeseca bukti rat, piše Danas.

Prva destinacija, kako navode u LSV-u, bit će svakako Kijev, a plan mu je da posjeti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uvjeri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

“Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom mijenjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima”, kaže Bojan Kostreš, funkcioner LSV-a. Opširnije na Danas.rs.

Kostreš podsjeća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Podsjeća da je bio i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, da je bio i u Tuzli kada je tamo bilo teško ući.

“Antiratne ideje uvijek su kod njega bile prisutne “, navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.