in , ,

Ko nije gledao sada ima priliku: Televizijska premijera filma “Quo Vadis Aida?”, u subotu 10. jula u 21.00 sat na BHT1

Film “Quo Vadis, Aida?” bit će prikazan na BHT1

Film “Quo Vadis, Aida?” bit će prikazan na BHT1.

Narednog vikenda, u subotu 10. jula u 21.00 sat na programu BHT 1 ekskluzivno i premijerno će biti prikazan film bh. rediteljice Jasmile Žbanić.

Noć uoči obilježavanja Godišnjice genocida u Srebrenici, javnost u Bosni i Hercegovini imat će priliku da pogleda ostvarenje Quo vadis Aida? koje je, podsjećamo, bilo nominirano za prestižnu filmsku nagradu Oskar.

Ovaj višestruko nagrađivani bh. film, čiji je koproducent Televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) prati sva dešavanja u Srebrenici jula 1995. godine koja su na kraju rezultirala počinjenim genocidom u ovoj zaštićenoj UN zoni.

Filmska kritika film ocjenjuje kao “brutalan i šokantan” ali i “neočekivan” jer “ruši mnoga očekivanja koja se tiho vežu uz filmove o historijskim traumama”.

Kritičari također smatraju kako ovaj film “nije povijesni revizionizam” već da u fokus stavlja vapaj žrtava, a sve to dovoljan je razlog da obavezno pogledate televizijsku premijeru filma bh. spisateljice i rediteljice Jasmile Žbanić.

Vozač iz BiH njemačkih tablica izazvao haos: S djetetom u automobilu divljao je 250 i blicao presretaču da se makne pa počeo bježati

Isak Šabanović poslije takmičenja Zvezda Granda progovorio: “Nisam ja jedini koji je izvodio rok”