in

LEGENDARNI BH. UMJETNIK DINO MERLIN DOBIO OGROMNO PRIZNANJE U HRVATSKOJ Proglašen je najemitiranijim izvođačem u 2020. godini!

Dino Merlin je u prošloj godini napravio spektakl za novogodišnju noć

Hrvatsko diskografsko udruženje je kultnom Dini Merlinu, jednoj od najvećih muzičkih zvijezda u regiji, dodijelila Top.HR Music Awards, nagradu za streaming (najemitiranijeg) izvođača godine.

Dodjela nagrada se odvijala online i to iz dvije lokacije, televizijskog studija RTL-a te iz studija u Jadran filmu, ali zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo publike.

Dino Merlin je u prošloj godini napravio spektakl za novogodišnju noć. Njegov show pratilo je pola miliona ljudi te je važio za najbolji online događaj u regiji, u protekloj godini.

Osim toga, izbacio je novi singl “Mi” koji je dobro prihvaćen među publikom, a nakon toga i duet sa Senidah “Dođi, dođi”.

Sve to je bio povod da bude nagrađen kao izvođač koji je najviše emitovan u 2020. godini.

Osim njega, na online dodjeli nagrada su prisustvovali i Massimo Savić, Zorica Kondža, Franka Batelić te druge regionalne muzičke zvijezde, a nagrade su dobili još Marko Perković Thompson, Mia i Franka.

Top.HR Music Awards je muzička nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno muzičko priznanje na domaćoj sceni.

Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih stanica širom zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na muzičkim streaming servisima.

Istina se širi: Zastava BiH se pojavila u spotu najpoznatijeg svjetskog repera Eminema!

Irma Baralija oglasila se nakon nove šanse za gradonačelničku poziciju u Mostaru: Svi su na kraju rekli ‘ok, hajde da glasamo javno i vidimo šta će biti’