in , ,

Miloradu Dodiku prekipjelo, puna mu je kapa svega: “Dosta je više! Isporučite vakcine koje su plaćene!

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a i Odbora šefova vodećih međunarodnih organizacija pozvali su političare u BiH da se uzdrže od politizacije nabavke vakcina

Predsjedsavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ga ne zanimaju kominikei Vijeća za provođenje mira (PIC), jer su prema njegovim riječima – licemjerni.

“Isti oni koji su nam uzeli vakcine sada govore kako treba da ih obezbjedimo, što je licemjerno ako se zna da smo vakcine iz programa COVAX platili. Kominike PIC-a ne čitam godinama, ali sam morao da reagujem na ovo”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je pozvao da BiH budu isporučene vakcine koje su plaćene i da ne treba pomoć SDA ili Evrope.

“Nemojte nam držati licemjerne govore. Dosta je više vas i preporuka, jer smo zahvaljujući vama zaglavili tu gdje jesmo”, rekao je Dodik.

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a i Odbora šefova vodećih međunarodnih organizacija pozvali su političare u BiH da se uzdrže od politizacije nabavke vakcina te poručili da će međunarodna zajednica nastaviti da podržava ključne napore u zaštiti zdravlja, sigurnosti i dobrobiti ljudi u BiH.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Jeziv slučaj u BiH: Zmija ujela ženu dok je radila u vrtu, hitno je prevezena u bolnicu!

Malo mačku teleća glava, Milorad Dodik likuje: Bošnjačka strana je “dobila po nosu”