in , ,

Mirjana Marinković-Lepić brutalno poklopila Borjanu Krišto: “U Austriji priča jedno, dok u BiH radi drugo!”

Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirjana Marinković-Lepić oglasila se na Facebooku gdje je prozvala Borjanu Krišto.

Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirjana Marinković-Lepić oglasila se na Facebooku gdje je prozvala Borjanu Krišto.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, na 13. samitu žena predsjednica parlamenata u Beču izjavila je da su žene prava snaga, a ne „demokratski ukras“!

Mirjana Marinković-Lepić: Želim podsjetiti da je upravo Borjana Krišto glasala protiv Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH koji sam sa zastupnicom Aidom Baručija uputila u parlamentarnu proceduru. Tim Prijedlogom bi se osiguralo da u sastavu Vijeća ministara bude najmanje 40% manje zastupljenog spola.

Ukoliko Borjana Krišto zaista vjeruje da su žene prava snaga, zašto ne dopušta da ta snaga bude vidljiva barem 40% u Vijeću ministara BiH?! I nije samo ona glasala protiv, nego i sve zastupnice iz njene stranke HDZ-a, kao i zastupnice iz SNSD-a”, napisala je Marinković – Lepić.

Saopštenje Demokratske fronte, žustro se oglasili i poručili: “Osuđujemo nacistički napad HNS-a na Dervu Sejdića”

OSBiH i NATO posjetili vojnike na Manjači: Brigadni general Eric Folkestad čestitao na uspješnom provođenju ovog vrlo zahtjevnog događaja