in ,

Mnogi ne znaju koji je prvi posao bio Halidu Muslimoviću: “Po završetku školovanja radio u željezari”

Halid Muslimović je na muzičkoj sceni već 39 godina

Poznat pod nadimkom “plavi čuperak”, Halid Muslimović je na muzičkoj sceni već 39 godina, a pjevač kaže da godine nisu bitne.

-Godine uopšte nisu bitne. Mene je učilo vrijeme kroz cijeli moj život. Prije svega da se čovjek mora boriti da bude zdrav. Drugo da mora raditi, raditi se mora, nema tu šta da se čeka tezga, kao godinu i po dana se ne pjeva, pa može se biti i poštar, vodoinstalater – rekao je on.

Mnogi ne znaju da Halidu pjevanje nije struka za koju se školovao, niti mu je to prvi posao. Pjevač je završio zanat za metalostrugara i odmah po završetku školovanja radio je u željezari koju je ubrzo napustio zbog muzike, pa se ovom prilikom prisjetio svog detinjstva.

-Bili smo sretni sa sitnim stvarima. Plašili smo se kad brico ide na biciklu, svi smo bježali u neke čoškove. Tad je brico išao nedjeljom da šiša djecu, kad se vidi da on ulazi u mahalu, sva djeca se razbeže – kaže Muslimović kroz smijeh.

Iako Halidov put do zvijezda nije bio lak, on je već nakon prvih susreta sa muzikom i instrumentima znao da će to biti njegov životni poziv.

-Tad sam ja već nekako bio zaljubljenik muzike. Moji roditelji su voljeli da je slušaju, imali smo gramofon i te ploče i malo se odvrne, pa se pjevuši. Ja sam odmah vidio da ja te pjevače mogu da pratim i s vremenom sam došao do gitare, otac mi je kupio neku malu koja nije bila skupa, ali na njoj se moglo nešto vježbati – priča pjevač u emisiji “Premijera”.

Nebojša Vukanović žestoko prema kolegama u NSRS: “Lopov ili dobrotvor? “Tu se vama skladišti zloupotreba položaja”

Snažne poruke Arijane Memić: “Dalida Burzić je prvo ime u krivičnoj prijavi koju smo podnijeli protiv 45 lica”