in ,

Nervozni Dragan Čović podnio krivične prijave Tužilaštvu BiH!

Nevladino udruženje HNS, u vlasništvu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, podnijela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH

Nevladino udruženje HNS, u vlasništvu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, podnijela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika Centralne izborne komisije BiH Željka Bakalara i ostalih članova CIK-a, zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada, odnosno “aktivnog učešća u navodnom izbornom inžinjeringu u Mostaru”.

Prethodno su krivičnu prijavu podnijeli i Tužilaštvu HNK-a, koje je već formiralo predmet. Oni tvrde “da je analizom konačnog biračkog popisa za grad Mostar uočen veliki nerazmjer u broju prijavljenih birača na većinskim hrvatskim gradskim područjima koja su ujedno i izborne jedinice”.

Izrazili su sumnje da su se bošnjački birači iz istočnog dijela grada fiktivno prijavljivali na nove adrese stanovanja u zapadnome dijelu Mostara samo zbog izbora kako bi utjecali na promjenu rezultata i otimanja nekoliko vijećničkih mandata Hrvatima. HNS tvrdi da je riječ o više stotina slučajeva čija brojnost ukazuje na organizirano djelovanje.

U svemu tome, kako su naveli u novoj krivičnoj prijavi upućenoj Tužilaštvu BiH, učestvovali su navodno Bakalar i pojedini članovi CIK-a.

U svojoj nervozi, jer mu se planovi nisu ostvarili, Čović je na isteku godine iza nas pisao ponovo stranim ambasadama u BiH, “tražeći krivičnu odgovornost članova CIK-a, jer zavjerenički djeluju sa probošnjačkim strankama”. Čović je ranije svoja zapažanja o CIK-u u vidu pisma predočio OHR-u i ambasadama. OHR mu je odgovorio kako podržava rad CIK-a – prenio je Faktor.

Radnik komunalnog preduzeća iz BiH zgadio Balkan, svi u nevjerici gledaju snimak koji se širi društvenim mrežama!

Ukrao automobil u Doboj Jugu, pobjegao u šumu, ali je nakon velike akcije policije uhvaćen. Slučaj tek sada dobija svoj epilog…