in ,

Njemačka meteorološka služba upozorava na posljedice, olujno nevrijeme iznenadilo stanovnike Frankfurta i Offenbacha!

Problemi sa nevremenom u Njemačkoj

Obilna kiša praćena grmljavinskom olujom u četvrtak je pogodila dijelove njemačke Savezne države Hessen, posebno neke dijelova Frankfurta na Majni i Rajnsko-majnsko područje. Vatrogasna jedinica je imala oko 70 intervencija, a na teren su morali i policajci.

Glasnogovornik policije je rekao kako su u Frankfurtu poplavljene ulice, podrumi i odlomljena stabla.

– Ukupno je vatrogasna ekipa u četvrtak navečer zabilježila oko 70 misija. I u okrugu Offenbach hitne službe primile su brojne pozive za hitne slučajeve. Između ostalog, grom je udario u automobil – rekao je glasnogovornik policije.

Njemačka meteorološka služba (DWD) upozorava stanovnike Hessena kako i u petak mogu očekivati obilnu kišu, grmljavinu i tuču. Slično vrijeme će biti i tokom subote – javlja Fenix magazin.

Institut za istraživanje genocida Kanada podsjeća na bolnu istinu o Haškom tribunalu i Ratku Mladiću: “U prvostepenoj presudi mu nije presuđeno za genocid za općine u kojima su se zločini desili 1992.”

Benjamina Karić ipak ispunila obećanje nakon žustrih kritika i to na najbolji mogući način: Gradonačelnica Sarajeva uštedila 120.000 KM, objavila je i imena besplatnih savjetnika