in , ,

Njemačka na udaru snježne oluje, očekuju se veliki problemi, željeznički saobraćaj na sjeveru države već je djelimično zatvoren

Zbog snijega na sjeveru Njemačke dijelom zaustavljen željeznički saobraćaj

Njemačka agencija dpa prenosi kako su velike količine snijega već zabilježene kod središnjeg grada Goettingena, kod Hanovera i na sjeverozapadu države

Dio željezničkog prometa otkazan je rano u nedjelju u Njemačkoj zbog snijega, dok se država priprema za snježne oluje i niske temperature.

Meteorolozi upozoravaju na snježne oluje i poledicu u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, Hessenu, Falačkom Porajnju, Tirinškoj i Saskoj, dok jug Njemačke bilježi značajno toplije vrijeme.

Njemačka agencija dpa prenosi kako su velike količine snijega već zabilježene kod središnjeg grada Goettingena, kod Hanovera i na sjeverozapadu države.

Njemački meteorološki servis DWD govori o „dolasku vanredne zime“. Velike količine snijega očekuju se u nedjelju, pa bi neke ceste i željeznice mogle biti zatrpane.

Meteorolozi očekuju još između 15 i 40 centimetara snijega, a dio željezničkih ruta u središtu i na sjeveru zemlje otkazan je i prije novog snijega.

„Ovo je mjera predostrožnosti“, rekao je rano u nedjelju glasnogovornik željeznice.

Otkazana su putovanja u i iz Hamelna, Hildesheima, Nienburga, Cellea te ona oko Hanovera i Bremena.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite na ovom LINKU.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Mladić “mercedesom” usmrtio pješaka

Joe Biden uputio pismo Aleksandru Vučiću