in ,

Održano ročište zbog prijetnji Senadu Hadžifejzoviću: Hajdarević u sudnici mahao prema poznatom novinaru…

Abdulah Hajdarević je pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Senadu Hadžifejzoviću

Pred Jasminom Serdovski, sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu, danas je održano ročište za određivanje pritvora Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića.

On je pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzovića.

U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebook također upućivao prijetnje novinarima i urednicima ove televizije.

Hadžifejzović je isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku.

Dok je ugledni novinar sjedio u publici, Hajdarević je gledao u njega te mu je mahnuo i pokazao mu palac gore. Na to je oštro reagirao policajac te ga je upozorio na ponašanje.

Na mahanje osumnjičenog, Hadžifejzović je ostao hladan kao u svojoj emisiji “Face to Face”.

Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi našao Senada ni da mu neko plati.

Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru, prenosi Avaz.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Jusuf Nurkić oštro odogovorio na kritike iz Amerike: “Neki klaun, momak po imenu Perkins kaže da sam jedan od najgorih u ligi”

Potpuni preokret na pomolu: Neočekivani transfer bi mogao postati stvarnost, je li moguće da se Miralem Pjanić vraća u Juventus?