in , ,

Opasna prepucavanja u Predsjedništvu BiH: Željko Komšić žurno reagovao na izjavu Milorada Dodika da “treba ubrzati miran razlaz u BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas da se nada da će međunarodna zajednica osuditi posljednje špekulacije Milorada Dodika o nezavisnosti RS

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas da se nada da će međunarodna zajednica osuditi posljednje špekulacije Milorada Dodika o nezavisnosti RS.

Komšić je reagirao na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme, te ocijenio da bi Republika Srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard.

Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje RS kao nezavisne države.

“Poruke od strane gospodina Dodika o proglašenju nezavisnosti entiteta RS i formiranju paraentiteta takozvane Herceg Bosne, u suprotnosti su sa Dejtonskim sporazumom, te značajno narušavaju mir i stabilnost u regionu. Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice u BiH osuditi takve najave, koje bih ovom prilikom nazvao i špekulacijama i bespotrebnim dizanjem tenzija, iako nisam siguran da se samo radi o špekulacijama i dizanju tenzija”, rekao je Komšić za Fenu.

Podsjetimo, Dodik je u intervjuu Srni rekao da treba “ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme”.

Dodik je istakao da “ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje RS kao nezavisne države”.

“Perspektiva je da se obezbijede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredjeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH”, rekao je Dodik.

Dodik zgrozio sve: Ne vjerujem u budućnost postojanja BiH, proglasiti RS i “Herceg – Bosnu” nezavisnim državama

Boris Tadić ozbiljnom najavom zabrinuo Aleksandra Vučića i mnoge političare u Srbiji: “Ako nema drugog, bit ću kandidat za predsjednika Srbije!”