in , ,

Oštra reakcija Sergia Šotrića nakon kontroverznih dešavanja: “Pitajte neimare tajnog Mostara, kakva vam se budućnost tajno stvara”

Kandidat Koalicije za Mostar na lokalnim izborima Sergej Sergio Šotrić

Kandidat Koalicije za Mostar na lokalnim izborima Sergej Sergio Šotrić reagovao je na odluku OHR-a da zatraži da Gradsko vijeće tajnim umjesto javnim glasovima bira novog gradonačelnika Mostara.

Njegov stav prenosimo u cijelosti:

Početkom 90-tih godina prošlog vijeka, na temu Mostara vođeni su mnogobrojni tajni sastanci, donošeni su mnogobrojni tajni zaključci, kovali su se tajni planovi, čak je i Udruženi zločinački podhvat (UZP) bio tajna doktrina, sve do dana, kada je u svoj svojoj transparentnosti javno objavljen, kao pravosnažna presuda meMunarodnog tribunala u Hagu.

Ali i danas, u gradu, u kojem tvrde, da svi sve znaju i da ništa ne ostaje tajna, gradu na Neretvi, svakodnevno se sklapaju tajni dilovi, tajni poslovi, a i brojni kurvaluci Mostarski i Mostaraca su tajni, iako u Mostaru više važe za javnu tajnu.

Mnogi gradovi vremenom dobivaju predznak novi, kao npr. Novi Beograd, New York itd., ali ako Mostar ikada dobije neki predznak u imenu, onda će to sigurno biti naziv tajni.

Mostar bi se uskoro mogao oficijelno zvati: Tajni Mostar.

Zašto da ne? Bolje i tajni Mostar, nego npr. Javna kuća Mostar.

Prije 12 godina je obavljeno tajno glasanje za gradonačelnika Mostara. Rezultat je bila netransparentnost, manipulacije, mahalske glasine itd., a za gradonačelnika Mostara je tajno izabran – zna se – kandidat HDZ-a, iako je i tada postojala probosanskohercegovačka većina.

Inače, HDZ je pravi maher za razne mostarske tajne, tako da bi bilo vrijeme, da i HDZ uskoro promijeni ime u HTZ (Hrvatska Tajna Zajednica).

Nakon tajnog izbora mostarskog gradonačelnika, prije 12 godina, uslijedile su beskonačne optužbe – ko je izdao, ko je prodao itd. Ko je bosanskohercegovačke snage tajne preveo žedne preko vode? Zna se, ali tajna je.

Koliko sam ja mogao da zaključim, Bh. blok je neki dan uputio zahtjev OHR-u, da OHR provjeri, da li je u skladu sa nametnutim OHR-ovim statutom, da se za gradonačelnika Mostara glasa javno, za što je na 1. sjednici novog Gradskog vijeća glasao čak 31 od 35 vijećnika, umjesto da se za gradonačelnika Mostara glasa tajno.

OHR je godinama (zabrinuto) spavao, ali izgleda da je nešto vrlo ružno sanjao – da se gradonacelnik Mostara 2021. godine bira javno, te se “vas u goloj vodi” (veliki pravni tumač) OHR probudio iz višegodišnjeg zimskog sna i vrisnuo: U Mostaru ne može javno, Mostar nije javna kuća!

U Mostaru se gardonačelnik mora birati tajno – Mostar je ZNA SE – Naša tajna stranka.

Hrvatska Republikanska stranka je na to odmah rekla: “o veliki pravni tumaču OHR-u, mi smo to i govorili, ali nas nisu htjeli slušati.

Bh. blok je na to odmah rekao: “ooooo veliki pravni tumaču OHR-u, ti si jedini tumač, mi te tajno poštujemo, iako te javno (ponekad) kritikujemo.

I tako, draga djeco, veliki i slavni pravni tumač, ponos svih naših naroda i narodnosti – OHR – naložio je da se gradonačelnik Mostara i 2021. godine izabere tajno.

I šta sad?

Nemojte mene pitati, kod mene je sve javno.

Pitajte one, kod kojih je sve tajno.

Pitajte neimare tajnog Mostara, kakva vam se budućnost tajno stvara.

PS:

Da je neimar Hajrudin danas živ, on bi morao i Stari most graditi tajno”, napisao je Šotrić.

Policija privela muškarca zbog prijetnji Drašku Stanivukoviću

Domaći stručnjaci u međunarodnom timu razvijaju tehnologiju koja čuva živote radnika hitnih službi