in ,

Policijska potjera i hapšenje kod Tešnja na magistralnom putu M-4

Na magistralnom putu M4, u mjestu Kraševo, službenici uniformisane policije, pripadnici PS Tešanj su pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo marke “Opel”

Na magistralnom putu M4, u mjestu Kraševo, službenici uniformisane policije, pripadnici PS Tešanj su pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo marke “Opel”, kojim je upravljao nepoznati vozač, gdje se isti oglušio na jasno izdatu naredbu da zaustavi svoje vozilo, nakon čega je policijska patrola službenim vozilom krenula za spornim vozilom.

U toku vožnje, suvozač iz navedenog vozila je izbacio nepoznate predmete, nakon čega je vozač istog prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je oštećeno službeno vozilo Policijske stanice Tešanj.

Izvršenom kontrolom je utvrđeno da spornim vozilom upravlja lice M.A., rođeno 1991. godine, iz Tešnja, dok su se u vozilu nalazila lica: B.A., rođen 1995. godine, iz Doboj Juga i B.M., rođen 1997. godine, iz Tešnja.

Prilikom pregleda terena, službenici policije su pronašli odbačenu pvc vrećicu sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok su lica B.A. i M.A. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Sjećanje na Prijedor, Kanada obilježava Dan bijelih traka: Dan za pamćenje i podršku žtvama zločina

Da se ne zaboravi: Dan bijelih traka obilježen i u Norveškoj