in ,

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio snažne riječi podrške američkom predsjedniku Joe Bidenu povodom godišnjice terorističkog napada

Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške

Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.

“Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dijele višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo.

Godišnjica stradanja nevinih žrtava u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, prilika je da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca”, napisao je Komšić.

Podsjeća da i Bosna i Hercegovinaima bolne datume i shvata značaj godišnjica obilježavanja ovakvih tragičnih događaja i decenijama poslije, kako bi osigurali da se isti nikada nikome više ne ponove.

“Teroristički napad u SAD-u bio je napad na demokratsko društvo koje se zalaže za mir, slobodu, sigurnost i prosperitet.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem Vama i Vašem narodu SAD-a riječi podrške na ovaj veoma važan datum. Čvrsto stojimo uz svoje prijatelje!”, stoji u pismu Željka Komšića.

Aleksandra Pandurević se surovo obrušila i iznijela teške uvrede prema Biseri Turković: “Nek ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto”

Kakva majstorija Zmaja u stilu Zlatana Ibrahimovića: Pogledajte snimak i kako je Adi Nalić maestralno pogodio za Malmo!