in ,

Razjalureni Milorad Dodik ne prestaje da ujeda: “U Bosni i Hercegovini je sve nakaradno, osim RS i njenog puta ka samostalnosti”

Milorad Dodik je danas rekao da “BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim RS i njenog puta ka samostalnosti

Milorad Dodik je danas rekao da “BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim RS i njenog puta ka samostalnosti”.

On smatra da je mirni razlaz i dobra saradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku historiju.

– Niko nema namjeru da ovdje diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da RS omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu RS nije besmisleno – rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da natjeraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

– To je sljedeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude RS. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha – rekao je Dodik u Banjoj Luci.

On je istakao da, sa druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, sa pravom traže svoj položaj.

Dodik smatra da “apsolutno nije uspio eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci zajedno sa Bošnjacima”.

– Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer niko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdje sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mjera naše slobode i dobrog života – rekao je Dodik.

On je kazao da je “RS devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD-a i Zapada”.

– Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovdje ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu – rekao je Dodik.

Turobne i vrlo dramatične najave svjetskih meteorologa: Evropa će se smrzavati, na Balkanu mećave…

Mozgalica: Koliko nogu vidite?