in

Šemsudin Mehmedović jasan kao dan nakon presude krvniku Ratku Mladiću: “Sada je zaista neophodan Zakon o zabrani negiranja genocida”

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se nakon presude Ratku Mladić

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se nakon presude Ratku Mladiću prema kojoj je ratni zločinac osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Njegovu poruku sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Krvnik je konačno osuđen – sada je zaista neophodan Zakon o zabrani negiranja genocida

Ratko Mladić, balkanski krvnik i onaj koji je raspolagao sa sudbinama stotina hiljada ljudi u proteklom ratu presuđena kazna,kakva god bila, je niska spram djela koja su počinjena.

Najveći gnusni zločini koji su počinjeni još od Drugog svjetskog rata nisu adekvatno kažnjeni niti definisani presudom Mehanizma za međunarodne kaznene sudove.

Poručujem da je sada došao trenutak da se po hitnom postupku usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida ili da se nametne u skladu sa Bonskim ovlastima.

Pripadnicima srpskog naroda poručujem da ova odluka ne presuđuje kolektivitetu, pa se stoga moraju odreći onih koji su počinili najstrašnija ratna zlodjela. Tako će obezijediti budućnost svojoj djeci, a sebe osloboditi savjesti.

Današnji historijski dan treba da pamti i Evropa koja širom otvorenih očiju treba da prati Bosnu i Balkan nakon netom izgovorenih Dodikovih riječi da presuda Mladiću nema veze sa pravdom. To nam je signal da zvaničnici RS-a nepriznavanjem današnje odluke podržavaju sve ono što se u BiH dešavalo devedesetih godina.

To je veoma loš signal za sve ono što će nam se dešavati u bliskoj budućnosti”, napisao je Mehmedović.

Branislav Borenović se bahati nakon presude Ratku Mladiću: “Nama iz rata kao ponos ostaje RS”

Mijatović: “Mnogi su me nazvali i rekli da se ne oglašavam; Na kraju NE Ratko, za mene nikad nisi bio heroj već zločinac!”