in , ,

Šemsudin Mehmedović ne krije ljutnju: “Takmiče se ko će donijeti više zla BiH, imamo posla sa fašistoidnim politikama koje su protiv svih pozitivnih procesa!”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, za N1 je govorio o zajedničkoj sjednici oba Doma koja je zakazana za danas

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, za N1 je govorio o zajedničkoj sjednici oba Doma koja je zakazana za danas, a na kojoj bi ministri iz Vijeća ministara BiH trebali odgovarati na pitanja poslanika i delegata.

Mehmedović smatra da su Vijeće ministara i Ministarstvo civilnih poslova BiH direktno odgovorni što vakcine protiv koronavirusa još uvijek nisu nabavljene u BiH.

“Mislim da se nerad Vijeća ministara reflektuje na sve sfere život, a ponajviše na borbu protiv korona virusa. Pokazuje se da izostanak odgovornosti spram nabavke vakcina na vrijeme, Vijeće ministara je potpuno palo na ispitu”, istakao je.

Najavio je i inicijativu za smjenu Vijeća ministara.

“Imali smo već glasanje o nepovjerenju i dali smo im do polovine ove godine da pokažu ozbiljniji odnos. Nažalost, pokazuju da oni samo ministruju, a na rade svoj posao. Zbog toga će i Klub SDA vjerovatno tražiti glasanje o nepovjerenju i preispitivanje podrške Vijeću ministara sredinom ove godine”, pojasnio je.

Mehmedović je komentarisao i činjenicu da su poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu podržali zakon kojim bi se ubrzala nabavka vakcina, dok je delegat iste stranke u Domu naroda glasao protiv.

“Nažalost, mi u BiH imamo posla sa fašistoidnim politikama koje su protiv svih pozitivnih procesa, ne samo u pogledu zaštite zdravlja građana BiH, već i eroatlantskih integracija BiH. Nažalost, iz manjeg bh. entiteta dolaze oni koji se takmiče koji će više zla donijeti BiH. I dok se takav stav ne promijeni, pa i intervencijom onih koji su zaduženi za provođenje mira u BiH, vidjeli ste da mogu intervenisati na jedan mali korak na izborima u Mostaru, a ne intervenišu kada očigledno ruše Ustav BiH i euroatlantski put BiH. Očekujem da svako radi svoj posao pa i taj famozni Valentin Inzko i iz toga razloga smatram da BiH nije kadra samostalno donositi odluke zbog takvih predstavnika koji provode jednu fašistoidnu politiku za račun naših susjeda”, kazao je.

Boris Tadić bacio rukavicu u lice Aleksandru Vučiću: “Ne samo da se vratio u nasljeđe Miloševića, nego je sve produbio s opasnim elementima totalitarizma!”

Nezaposleni sin (41) tužio roditelje jer želi da ga zauvijek izdržavaju