Šemsudin Mehmedović se oglasio nakon skandaloznog istupa u Hrvatskom saboru: “Mi još nismo zaboravili agresiju i zločine počinjene u našoj zemlji”

Posljednje Vijesti

Nakon skandaloznog istupa Nine Raspudića zastupnika “Mosta” u Hrvatskom saboru, oglasio se i zastupnik u Parlamentu BiH, Šemsudin Mehmedović.

“Kada se Nino Raspudić oglasio u hrvatskom Saboru umalo nije tekst počeo čitati sa: „Za dom spremni!“

„Istorijske činjenice“ koje je iznio u Zagrebu o temi „islamskog terorizma“ ponovo su potvrdile da se zapadni susjedi „više brinu“ o nama, nego bilo ko drugi. Zaboravljajući da je BiH suverena i nezavisna evropska država Raspudić je u Saboru veoma „zabrinuto“ govorio o stanju u našoj zemlji u kontekstu teme terorizma dajući akcenat na „islamski terorizam“ i „mudžahedine“.

U svom govoru on direktno optužuje dio bh.vlasti, Saudijsku Arabiju, Sjedinjene Američke Države i našu državnu fudbalsku reprezentaciju?!? Zaboravio je Raspudić mnogo onog što Republika Hrvatska čini za BiH, jer je očigledno da on ne zna šta razne obavještajne službe rade u njegovoj zemlji. Iako je SOA odbacila navode da je pokušala angažovati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u BiH iz Hrvatske ostala je nezavršena priča od prije dvije godine koja je direktno povezala hrvatske obavještajne službe sa ovim činom.

Međutim, priča se nastavlja na granici između Hrvatske i BiH gdje hrvatski policajci moralno siluju i fizički neviđeno maltretiraju migrante koji su stacionirani na bosanskoj zemlji. Mi još nismo zaboravili agresiju Hrvatske na R BiH, njen uticaj na udruženi zločinački poduhvat (UZP), zločine počinjene u našoj zemlji . Islamofobija koja je zahvatila dijelove Evrope dala je vjetar u leđa hrvatskoj politici. Prisjetimo se i agresivnih istupa bivše hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović koji su negativno uticali na odnose između dvije države.

Ako ste ušli u Evropsku uniju ne znači da je Evropa u vama. Dugo se miješate u naše unutrašnje odnose! Pelješki most, Trgovska gora, Izborno zakonodavstvo u BiH, bh. HDZ kao vaš politički satelit, pored ovakvih ksenofobičnih istupa dovoljan su razlog da se preispitamo dokle će BiH biti dobar susjed kakav je bio do sada, jer smo vam mi do sada bili najvažniji spoljnotrgovinski partner”, napisao je Mehmedović na Facebooku.

VEZANI TEKST:Skandalozni Raspudić u Saboru prešao sve mjere: “Hrvati u BiH odavno su pod udarom islamističkog terorizma!”

Leave your vote