in , ,

Sergej Sergio Šotrić uputio poruku mostarskim Srbima: “Ostajte što dalje od HDZ-a, ako želite ostati ovdje”

Sergej Sergio Šotrić, ugledni Mostarac, i jedan od kandidata na Lokalnim izborima za Mostar 20. decembra, čije se ime našlo na listi Koalicije za Mostar osvrnuo se na podršku koju je nosilac srpske liste “Ostajte ovdje” dr. Velibor Milivojević dao HDZ-u BiH

Sergej Sergio Šotrić, ugledni Mostarac, i jedan od kandidata na Lokalnim izborima za Mostar 20. decembra, čije se ime našlo na listi Koalicije za Mostar osvrnuo se na podršku koju je nosilac srpske liste “Ostajte ovdje” dr. Velibor Milivojević dao HDZ-u BiH na sjednici Gradskog vijeća Mostara.

– Velibor Milivojević, doktor iz Nevesinja i nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” , na prvoj sjednici GV Mostara nije “OSTAO ovdje”, nego je OTIŠAO HDZ-u. To sam ja, kao potomak “nelegitimnih i neautentičnih” mostarskih Srba, kojima je Mostar i Bosna i Hercegovina uvijek bila na 1. mjestu, znao i prije izbora. Ratni zločinac Radovan Karadžić, još je 1992. sa Matom Bobanom (UZP) kumovao iseljavanju Srba iz Mostara, a HDZ je i danas zaslužan, da Srbi nisu konstitutivan narod u HNK. Podaničko ponašanje, po nalozima Banja Luke, nisu u interesu grada Mostara, njegovih građana, a shodno tome ni građana srpske nacionalnosti. Budućnost mostarskih Srba je u savezu/zajedništvu sa bosanskohercegovačkim državotvornim snagama (Bošnjacima, Hrvatima i ostalima), a ne u naručenim (plaćenim) savezom sa “Hrvatskom DODIKOVOM Zajednicom (HDZ).

Što se mene tiče, ja sam takozv. legitimnim Srbima uvijek govorio: “ostajte što dalje od HDZ-a, ako želite ostati ovdje – u Mostaru, u državi Bosni i Hercegovini” – napisao je Šotrić na svom Facebook profilu.

Akademik Slavo Kukić tvrdi: “SDA će dati Mostar HDZ-u, dvije stranke će učiniti sve da očuvaju status quo”

U BiH postoje metali koji Evropi očajnički trebaju, ali postoji ogroman problem: Da li će Slovenci “pokupiti kajmak”