in ,

Slaviša Marković izričit: “Potrebno je odmah sazvati hitnu sjednicu Vlade RS i proglasiti stanje elementarne nepogode”

Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina se oglasio

„Suše u RS, a pogotovo u Semberiji, prouzrokovale su enormne štete poljoprivrednim proizvođačima. Dok poljoprivrednici grcaju o problemima, vlast u RS zatvara oči i pravi se da se sve ovo dešava negdje drugo, možda čekajući spas sa neba u vidu kiše, koje nema ni u najavi“, rekao je Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina.

Marković kaže da se problem koji je zadesio sembersku poljoprivredu treba što hitnije rješavati:

„Potrebno je odmah sazvati hitnu sjednicu Vlade Republike Srpske i proglasiti stanje elementarne nepogode, te imenovati Komisiju Ministarstva poljoprivrede koja će utvrditi štetu. Poljoprivrednim proizvođačima šteta mora biti nadoknađena. Najveća šteta je prouzrokovana na usjevima kukuruza, koji je u ovom kraju oštećen i do 80%, što, ukoliko izostane rješenje, automatski dovodi do poskupljenja stočne hrane, a zatim mesa, što je direktan udar na budžete građana Republike Srpske“, kaže Marković.

On ističe da po ovom pitanju ne smije biti izgovora:

„Novca očigledno ima za raznorazne ekstravagancije i privilegije koje uživaju vladajući, za bespotrebne višemilionske tendere na kojima pobjeđuju njima privilegovani. Novca mora biti za poljoprivrednike koji svojim radom zarađuju za život, ali od čijeg rada i uspjeha zavise i druge privredne grane, a na kraju i svaki čovjek u Republici Srpskoj“, zaključuje Marković.

TURBULENCIJE U MOSTARU Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Posebno hvala Amri Džeko: Uspješno je okončan treći OREA Art Market, prikupljeno je više od 10.000 KM za Roditeljsku kuću