in , ,

Smolo koji je dominirao sa Bosancem u Grandu: “Ženama koje su mi se otvoreno nudile nije smetalo što sam oženjen”

Sanel Smolo nakon dobrih nastupa u Zvezdama Granda gradi stabilnu karijeru.

Sanel Smolo svojevremeno je završio na trećem mjestu u takmičenju „Zvezde Granda“, a sada je otkrio kako provodi vrijeme ali i koji su dalji koraci u njegovoj karijeri.

-Malo je prevruće, ali ja uvijek pokušavam da na svakom nastupu dam sve od sebe. Jer ako publika može da dođe, da plešu, pjevaju sa mnom, onda i ja moram da budem na nivou svog zadatka. Pjesma je život moj, a kada je pjesma u pitanju ne priznajem ni umor, ni hladnoću, a ni vrućinu. Ja sve to prebrodim na krilima pjesme – rekao nam je Smolo na početku razgovora.

Da se malo osvrnemo na tvoje takmičenje u ZG?

-Mislim da tu nema baš mnogo šta da se kaže. Zadovoljan sam trećim mjestom, a naravno bio bih presretan da je to bilo drugo, a da ne govorim o prvom mjestu. Ja sam na kraju ispunio svoj cilj, da se takmičim, da me milionska publika upozna.

Kako si finansijski prebrodio vrijeme bez nastupa?

-Moram da kažem da imam divnu suprugu. Ona je ta koja je uvijek čuvala i štedjela zarađeni novac od mojih nastupa. Tako da nam je ta ušteđevina bukvalno rečeno, spasila život. Slobodno vrijeme provodio sam sa djecom, igrali smo igrica…

Da li planiraš neke nove pjesme?

-Ja imam već spremljenu pjesmu, plaćena je, ali kad će se objaviti niko ne zna. Danas jedna pjesma košta oko 5000 eura, a neke i više, ali niko ne garantuje da li će proći kod publike. Možda snimiš neku pjesmu od 500 eura i ona postane hit. Sve je ovo još nesigurno, budućnost je neizvjesna.

Da li ti je supruga ljubomorna i da li bi je prevario?

-Moja supruga nije ljubomorna, ali ja jesam. Na svakom nastupu postoji mogućnost da je prevarim, ali ja bih onda prevario samog sebe i ubio ljubav prema njoj. Ni jedna žena, ni jedna prevara nije vrijedna moje supruge. Ženama koje su mi se otvoreno nudile, govorio sam da sam oženjen, a mnoge od njih su mi odgovarale da ih to ne interesuje. Tako da su me ti odgovori šokirali.

Da li su ti na nastupi tražili da pjevaš pjesme koje bi te kasnije mogle kompromitovati u javnosti?

-Da, bilo je toga, kako prije isto tako i danas. Ja ni za kakve novce ne bih pjevao pjesme koje bi mogle nekoga da uvrijede. Ne postoji suma novca za koju bih se prodao.

Furaš se na rahmetli Šabana Šaulića, zbog čega?

-Ja od kada znam za sebe, znam i za Šabana. Ja to ne bih nazvao nekim furanjem, jednostavno taj stil kako je on pjevao, ta pjesme pune poezije, pune smisla i neke logike, jednostavno su me opčinile. Moj otac rahmetli je volio i slušao Šabana, pa je to samo automatski prenio i na mene. Pjevam je i Bešlića, Sinana, ali Šaban je u srcu.

“Ko ostavlja šporete i frižidere i baca ih u rijeke? Je li dijaspora došla i istresla ovo smeće ovdje oko nas, gdje snimamo?”

Poruke iz Banja Luke: “Mi smo spasili Halida, a on možda stotine života”: Bešlić pregledan u UKC-u