in , ,

Sud donio odluku: Hajdarević je pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću

Abdulah Hajdarević je pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću

Jasmina Sazdovski sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredila je mjere zabrane Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića.

Drugim riječima Hajdarević je pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću, prostorijama Face TV te obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično.

On je prema prijedlogu za određivanje pritvora koji je danas sudu prezentirala tužiteljica Željka Tomić pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzovića.

U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebooku također upućivao prijetnje novinarima i urednicima Face TV.

Hadžifejzović je danas isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku.

Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati.

Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru, piše Face.ba.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Potpuni preokret na pomolu: Neočekivani transfer bi mogao postati stvarnost, je li moguće da se Miralem Pjanić vraća u Juventus?

Joe Biden rezolutan: “Reći ću Putinu da nećemo dozvoliti kršenje ljudskih prava”