in ,

Uhapšen državni zastupnik Enver Bijedić

Pripadnici SIPA-e od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli

Predsjednik Socijaldemokrata BiH (SD) Enver Bijedić uhapšen je jutros u Tuzli, potvrdio je Feni Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Naime, pripadnici SIPA-e od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a u njoj je dosad uhapšen Enver Bijedić.

Svi oni se, kako je dodao Arnautović, sumnjiče za učestvovanje u sumnjivom tenderu koji se odnosi na bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina.

Trenutno se vrše pretresi na nekoliko lokacija u Tuzli, Gračanici i Banovićima, a izdat je nalog za hapšenje ukupno šest osoba zbog sklapanja štetnog ugovora vrijednosti pet i po miliona konvertibilnih maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Bijedića akcijom su obuhvaćeni i Aziz Čačković, aktuelni direktor rudnika, zatim zaposlenici Amir Tursunović i Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić iz kompanije Mining & Drilling iz Gračanice.

Sporni ugovor potpisan je 12. februara ove godine između rudnika i spomenute gračaničke kompanije, a njime je obuhvaćeno bušenje i opremanje osam usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina.

NSRS pozvala Valentina Inzka da podnese izvještaj, stigao im je ekspresan odgovor!

Hrvati ljuti zbog strožijih pravila kupovine u BiH: Preko granice sada mogu prenijeti samo 300 kuna robe!