in , , ,

Veliki povratak se nastavlja: Adnan Ćatić ponovo ulazi u ring, protivnik mu bivši juniorski prvak svijeta!

Nekadašnji svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić alias Felix Sturm dogovorio je narednu borbu, a on će se 19. juna u Hamburgu boriti sa bivšim juniorskim prvakom svijeta Jamesom Kraftom

Nekadašnji svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić alias Felix Sturm dogovorio je narednu borbu, a on će se 19. juna u Hamburgu boriti sa bivšim juniorskim prvakom svijeta Jamesom Kraftom (19-0-1), u poluteškoj kategoriji.

Ovaj duel se već sada najavljuje kao okršaj iskustva protiv mladosti, a Ćatić je od svog narednog protivnika stariji čak 18 godina. Kraft trenutno ima 24 godine.

“James Kraft je bez poraza i ozbiljan protivnik, jako se radujem ovoj borbi”, rekao je Felix Sturm.

Navodno bi se Ćatić u bliskoj budućnosti trebao boriti s još jednom mladom zvijezdom, Vincentom Feigenbutzom (32-3) i prema informacijama Boxsporta ugovor je već potpisan i samo se traži odgovarajući terminu kada će 1.000 do 2.000 navijača moći biti prisutno u dvorani.

Ćatić je peterostruki svjetski prvak i nekadašnji vlasnik titula u srednjoj kategoriji u organizacijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA organizaciji.

U posljednjoj borbi 19. decembra prošle godine Ćatić je pobijedio Timu Rosta (29) sudijskom odlukom nakon 10 odlično odrađenih rundi.

Bosanac iz dijaspore postao milioner nakon što je pobijedio na nagradnoj igri

SNIMAK ZA KOJI SE NIJE ZNALO Pogledajte šta su 2000. godine radili Hanka, Šaban i Ljuba?