in , ,

Vijeće ministara donijelo odluku: Konačno su olakšani uslovi za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu!

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je izglasao nova pravila i uslove za ulazak svih stranaca u BiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je izglasao nova pravila i uslove za ulazak svih stranaca u BiH.

Izmjenama i dopunama Odluke propisuje se da stranci mogu ući u BiH ukoliko na graničnom prelazu predoče negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na virus SARS-KoV-2, ne stariji od 48 sati ukoliko dolaze iz zemalja Evrope, a ukoliko dolaze iz drugih zemalja, testove koji nisu stariji od 72 sata do dolaska na granični prelaz BiH.

Također, odobren je ulazak strancima u BiH uz predočenu potvrdu da je vakcinisanje sa dvije doze vakcine protiv Kovida-19 završeno prije najmanje 14 dana od dolaska na granični prelaz, odnosno da je lice vakcinisano jednom dozom prije 14 i više dana od dolaska na granični prelaz, ako se radi o vakcini koja se prima u jednoj dozi.

Dozvoljen je i ulazak u BiH strancu sa potvrdom ljekara da je prebolio bolest Kovid – 19 u periodu od 14 do 180 dana, prije dolaska na granični prelaz BiH.

Dosad su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo državljani Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Podsjećamo, turistički radnici su proteklih dana protestovali tražeći da se olakšaju uslovi za ulazak stranaca jer trpe direktno građani i privrednici.

Na današnjoj sjednici ministri HDZ-a su opet glasali protiv uvođenja privremenog bezviznog režima državljanima Saudijske Arabije, u periodu od maja do oktobra.

VEZANI TEKST:  Bisera Turković jako ljuta nakon sjednice Vijeća ministara BiH: “Poduzet ćemo hitne mjere, ministri iz HDZ BiH ponovo blokirali!”

Jelena Karleuša u suzama na snimanju Zvezda Granda: “Djevojci ste isjekli krila”; Pokazali ste da me toliko ne volite i ne poštujete”

Bisera Turković jako ljuta nakon sjednice Vijeća ministara BiH: “Poduzet ćemo hitne mjere, ministri iz HDZ BiH ponovo blokirali!”