in ,

Vlada Hrvatske proglasila katastrofu!

Vlada će predstaviti što je učinjeno od potresa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković započeo je sjednicu Vlade minutom šutnje za stradale mladiće i djevojke u Posušju te je pozdravio župane Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije te voditelje HGSS-a, Crvenog križa, glavnog vatrogasnog zapovjednika i državnog tajnika za stambeno zbrinjavanje.

“Mi proglašavamo katastrofu danas u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji jer smo dobili informacije s terena o razmjerima šteta koje su se dogodile, posljedicama na normalno funkcioniranje života, i to će pomoći građanima.”

“Danas je tačno sedmica dana od prvog potresa jačine 5 po Richteru koji je pogodio SMŽ i 6 dana od potresa jačine 6,2 u kojem je izgubilo život 7 osoba.

“Potres se osjetio u velikom dijelu hrvatske i susjednih zemalja. Ozlijeđene su 24 osobe, 18 ih je na bolničkom liječenju, ozlijeđena su i 4 vatrogasca, a preminuo je i jedan volonter. izražavam sućut poginulim sugrađanima.

“Vlada će predstaviti što je učinjeno od potresa. Prema podacima Seizmološke službe zabilježen je velik broj srednjih i manjih potresa. To ne znači da moramo biti u strahu, ali moramo biti na oprezu.

“Mi smo bili na terenu već u ponedjeljak 10 sati, a nakon drugog potresa smo opet za sat vremena bili ondje. 16 od 18 članova Vlade je već bilo na pogođenim područjima”, rekao je Plenković i zahvalio se sugrađanima i službama na učinjenom.

Bit će još pomoći i potpore gradu Petrinje, rekao je premijer i zahvalio se Berošu na evakuaciji i zbrinjavanju pacijenata iz sisačke i petrinjske bolnice.

Proteklih dana smo dobili informacije o razmjerima šteta i nemogućnosti normalnog života zbog čega ćemo danas proglasiti katastrofu”, rekao je premijer Hrvatske.

Za nesavjesno liječenje doktorici Nikolini Balaban 4,5 godine zatvora

Ukrao bager, uletio u fabriku i napravio haos