Premijer Hrvatske Andrej Plenković o padu aviona kod Zagreba, objavio je detalje

Jedna je osoba smrtno stradala, a četiri su putnika povrijeđene u padu sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca, objavilo je u subotu Ravnateljstvo Civilne zaštite. Na letu je bilo registrirano pet putnika, a trenutno se radi na trijaži povreda i organizaciji transporta stradalih osoba, objavilo je Ravnateljstvo na platformi X. Premijer Hrvatske Andrej Plenković se obratio javnosti. Plenković je komentirao nesreću.

Na teren su upućeni pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreba, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb te vatrogasci.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković se obratio javnosti. Plenković je komentirao nesreću.

“U avionu je bilo pet osoba. Prema informacijama policije, HGSS-a, jedna osoba je umrla, ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na promptnoj reakciji”, rekao je Plenković i zahvalio hitnim službama.

“Prema prvim saznanjima, osobe koje su ozlijeđene su zbrinute i nisu životno ugrožene”, rekao je.

“Sve osobe su hrvatski državljani”, rekao je Plenković. Time je opovrgnuo ranije informacije da se radi o Mađarima.
Oglasila se civilna zaštita.

“Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, 25. svibnja 2024. u 15:47 sati dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 182 na području Stupnika. Na teren su upućeni pripadnici državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb te vatrogasci.

Na letu je bilo registrirano 5 putnika. Zrakoplov je pronađen. Jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su ozlijeđene te se radi na trijaži ozljeda i organizaciji transporta”, javlja Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.