in , ,

Zašto se o ovome šuti? “Gdje je ba ono nestalo” Milorade i Radovane? Još uvijek se čeka na dolazak nove pošiljke ruskih vakcina u RS…

Fabrika za proizvodnju “ništa” i “đe ba ono nestalo”

Šeranić, Višković i Dodik
Šeranić, Višković i Dodik

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, 31. marta 2021. godine najavili su skori dolazak novog kontingenta ruske vakcine protiv novog koronavirusa Sputnik V, s obzirom na to da je od najavljenih 100.000 vakcina do sada u Republiku Srpsku stiglo oko 40.000.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šeranić je rekao da će do kraja sedmice u RS stići preostalih 60.000 doza ruske vakcine.

“Očekujemo da se to riješi u toku dana ili do kraja sedmice”, kazao je 31. 3. Šeranić.

Istog dana, i premijer ovog entiteta Radovan Višković je, uz konstataciju da je Vlada RS-a uplatila oko 500.000 KM za vakcine, također najavio da nova pošiljka vakcine Sputnik V stiže do kraja sedmice.

“Do kraja sedmice očekujemo isporuku 25.000 do 30.000 doza ove vakcine”, najavio je tada Višković.

Ipak, do kraja prošle sedmice vakcine još uvijek nisu stigle, a iz Vlade RS-a su 6. aprila dali novi rok za dolazak ove pošiljke:

“Prema planu plaćenih i ugovorenih vakcina Sputnjik V, a prema informacijama koje imamo od proizvođača, očekuje se da do kraja nedjelje bude isporučena značajna količina doza ruske vakcine Sputnjik V”, saopšteno je iz Vlade RS.

Inače, iz Instituta za javno zdravstvo RS-a su istakli da je do 6. aprila protiv koronavirusa vakcinisano “oko 25.000 građana” ovog entiteta.

S obzirom na to da do kraja prošle sedmice u RS nisu stigle najavljene vakcine ruskog proizvođača, obećanja Alena Šeranića i Radovana Viškovića ocjenjuju se neispunjenim – navodi se u analizi Istinomjera.

U prilogu pogledajte prikladan snimak.

Bruka i sramota u Parlamentu BiH: Da li znate pravu istinu? Pogledajte kako se blokira nabavka vakcina u BiH!

Veliki skandal u Crnoj Gori nakon negiranja genocida u Srebrenici: Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić odbija podnijeti ostavku!