in , ,

Željko Komšić o Vladi Krivokapiću: “Platio je danak neiskustvu, ali, ipak, mi nismo naivni pa da nismo upućeni u njegova uvjerenja”

“Gospodin Krivokapić će imati priliku da se popravi, a razumijemo da je relativno nov u politici”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentarišući to što je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao neustavni Dan Republike Srpske, kaže da je predsjednik Vlade platio danak neiskustvu.

“Ali, ipak, ni mi nismo naivni pa da nismo upućeni u njegova uvjerenja. Vidio sam da je gospodin Krivokapić kazao da je čestitao u privatnom svojstvu, ali što se nas tiče nema mjesta ni vremena da tumačimo to šta je privatni, a šta zvanični stav. Nas samo zanimaju zvanični stavovi. Gospodin Krivokapić će imati priliku da se popravi, a razumijemo da je relativno nov u politici”, jasan je Komšić.

Odgovajući na pitanje CdM-a li će i koje poteze povući ukoliko Krivokapić ne objasni ovaj potez, Komšić napominje kako ne žele da sada nešto dodatno zatežu.

“Kao što rekoh, Krivokapić će imati dovoljno prilika da bolje predstavlja interese građana Crne Gore “, rekao je on.

Komšić je odgovorio i na pitanje da li će izjava crnogorskog premijera narušiti dobre i prijateljske odnose dvije zemlje?

“Crna Gora je u NATO-u, a Bosna i Hercegovina čini ključne korake ka članstvu u NATO. Obje zemlje također teže ka članstvu u EU. Sve dok je situacija takva, to naše dvije države čini partnerima i saveznicima”, zaključio je on.

Dževad Mahmutović podnio krivičnu prijavu protiv direktorice škole koja je kaznila učenicu zbog Dana državnosti BiH

Jadranka Kosor “prizemljilila” Zorana Milanovića: “Tako se ne hrabre ljude koji su ostali bez svega i još vjeruju u pravdu”