in ,

Željko Komšić s počasnom jedinicom Oružanih snaga BiH na Kraljevom grobu će položiti cvijeće, mjestu gdje je bio sahranjen posljednji bosanski kraj Stjepan Tomašević davne 1463.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić s počasnom jedinicom Oružanih snaga Bosne Hercegovine danas 7. juna odat će počast i položiti cvijeće na Kraljevom grobu, mjestu gdje je bio sahranjen posljednji bosanski kraj Stjepan Tomašević

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić s počasnom jedinicom Oružanih snaga Bosne Hercegovine danas 7. juna odat će počast i položiti cvijeće na Kraljevom grobu, mjestu gdje je bio sahranjen posljednji bosanski kraj Stjepan Tomašević davne 1463. godine.

“Ovim putem pozivaju se svi građani Jajca da prisustvuju u 13 sati ovoj svečanoj ceremoniji na mjestu od posebne važnosti za historiju države Bosne i Hercegovine.

Programom posjeta gradu Jajcu također je planirano da Komšić posjeti franjevački samostan sv. Luke koji ima jedan od najznačajnijih eksponata, a to su svakako ostaci posljednjeg bosanskog kralja”, navodi se u saopštenju.

Stjepan Tomašević Kotromanić (1438. – Jajce, 5. juna 1463.), bio je posljednji bosanski kralj, a vladao je od 10. jula 1461. do 5. juna 1463. godine.

Sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića putuje u Hag, uputio je suludu poruku: “Ako se odluka bude zasnivala na pravu, mog oca će osloboditi”

Pogledajte snimak žestoke svađe mlađahnih Draška Stanivukovića i Mladena Ilića u Banja Luci