in , ,

Željko Komšić žestoko reagovao nakon bruke premijera Crne Gore: “Vlada i Abazović moraju se ograditi od nepoštivanja države BiH i veličanja dana početka genocida”

Željko Komšić o potezu Zdravka Krivokapića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao izraz dubokog nepoštivanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana entiteta RS.

“Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmjeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Izvinjenje građanima Bosne i Hercegovine također dužni su uputiti koalicioni partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike”, istakao je Komšić.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije i svijeta čitajte na ovom LINKU.

Premijer Crne Gore izazvao ozbiljan međunarodni incident i razljutio građane BiH!

Sebija Izetbegović potpuno otvoreno o početku vakcinacije: “Sve je spremno, ako treba radit ćemo i 48 sati!”