in , ,

Zvizdić nakon brojnih reakcija zbog napuštanja SDA: “Ja uvijek imam jedno lice, neka drugi razmisle o svom”

Denis Zvizdić istakao da ga nije iznenadio dio reakcija nakon odlaska iz SDA

Denis Zvizdić otvoreno nakon odlaska iz SDA.

Denis Zvizdić je rekao da ga nije iznenadio dio reakcija nakon što je javnosti saopštio odluku o napuštanju stranke.

Zvizdić je poručio da je uvijek imao jedno lice, a da drugi razmisle o svom.

“Dio reakcija iz SDA me nije iznenadio, pogotovo one koje sam cijenio, poštovao, koji imaju svoj integritet. Imate ljude koji mijenjaju mišljenje shodno situaciji. Kada sam bio u SDA, govorili su govorili sve najljepše o Zvizdiću, ali kritično o rukovodstvu u SDA. Sada sam dao ostavku, pa su promijenili mišljenje”, rekao je Zvizdić.

“Ja uvijek imam jedno lice. Neka drugi razmisle o svom”, poručio je za N1, a nakon toga je komentarisao stav Edina Ramića, koji je rekao da mu nije žao odlaska Zvizdića i da se u stranci nakupilo previše karijerista.

“Ne tangira me mišljenje Ramića, on ima pravo na svoj stav. Vrijeme će pokazati ko je u pravu. Neću komentariati unutaršnje odnose u SDA”, kazao je i dodao:

“Kandidatura onih koj će zbog upražnjenog mjesta Asima Sarajlića biti prvi do predsjedika, pa će davati primitivne izjave – to je njihova stvar”, istakao je.

Denis Zvizdić je rekao da ima korektan odnos sa Sarajlićem, s kojim se pozdravi kada se vidi. Odnos sa Sebijom Izetbegović nije želio da komentariše, jer kako je istakao, ne rade isti posao.

Što se tiče drugih stranaka, da li se vidi igdje?

“Ostajem u statusu nezavisnog zastupnika. Znanje ću usmjeriti kao projektima koji mogu donijeti napredak BiH. Nisam nikada otvoreno iskazao želju za kandidaturom. Neko od novinara je to pitao, rekao sam da mi to nije imperativ. Ali ne isključujem tu mogućnost. I dalje sam tog stava”, kazao je o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH.

“Desetine SDA-ovaca žele da uđu u moju poziciju. Javljat će se, moraju se dokazati određenim osobama unutar SDA. Moja ostavka u SDA nema veze sa kandidaturama i pozicijama”, dodao je.

Na pitanje koja mu je stranka od aktuelnih najbliža – rekao je ovo:

“One stranke koje su beskompromisne u jačanju BiH. Sve probosanske stranke imaju te ciljeve. Ne opredjeljujem se prema liderima, nego prema programima stranka,a prema konkretnom djelovanju. Dopadaju mi se koalicije koje su zasnovane na precizno definisanim programima.”

NiP, SBB, PDA ili SBiH?

“Nisam ništa odlučio. Kada odlučim, bit ćete prvi koji ćete saznati ako se odlučim da idem u tom pravcu”, dodao je Zvizdić.

On je pojasnio da je SDA na nivou BiH u koaliciji sa SNSD i HDZ – bez potpisanog programa.

“Zato imamo tri zakona na nivou godine. Imate koaliciju u kantonu, koji imaju potpisanih 300 mjera. To je razlika u pristupu. To će me opredijeliti u kojem pravcu ću ići. Ne po imenima”, rekao je.

Prema njegovom mišljenju scenu treba okrupniti.

“Možda ću raditi na okrupnjavanju. Ako osnujem stranku – to nije okrupnjavanje. To je fragmentiranje”, zaključio je.

Pogledajte video.

Snažne poruke dolaze iz Amerike: “To nije samo vezano za Bosnu, već generalno, negiranje je završni čin genocida”

Evo kakvo vrijeme meteorolozi predviđaju za naredne dane, topli dani, ali novo osvježenje za vikend