Lider SNSD-a Milorad Dodik odgovorio na optužbe: “Pošto su prodali vjeru za večeru, SDS i PDP neka puste patriote da odbrane RS olovkom”

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je nejasno zašto su se SDS i PDP uzbudili zbog rasporeda održavanja sjednica Narodne skupštine RS koje će, kako tvrde “dovesti do uspostavljanja BiH na ustavnim principima”, kada su od samog početka rekli da u tome neće da učestvuju.

– RS će uzeti sve nadležnosti koje joj po Ustavu Bosne i Hercegovine pripadaju i partije koje preuzimaju odgovornost za to imaju plan i redoslijed poteza – rekao je Dodik u izjavi upitan da prokomentira današnje izjave rukovodstava SDS-a i PDP-a u vezi sa održavanjem sjednice NSRS.

Lider SNSD-a je rekao da su se nakon poziva Gabriela Escobara i Mirko Šarović i Branislav Borenović sakrili u mišiju rupu iz koje se pojave samo kad im, kako kaže, Dodik baci sir.

– Pošto su rukovodstva SDS-a i PDP-a kapitulirala i prije bitke, prodali vjeru za večeru, sada bi red bio da šute i ne smetaju patriotskim partijama da odbrane RS olovkom i rukom, hrabro i časno – rekao je Dodik.

Podsjećamo, danas su Dodika žestoko kritikovali i predstavnici SDS-a i PDP-a.

VEZANI TEKSTOVI:

Branislav Borenović opasno “udario” na Milorada Dodika: “Od vraćanja nadležnosti spali smo prvo na par zaključaka, da bi se na kraju odustalo i od toga, kao i sjednice”

Mirko Šarović brutalno i javno ponizio Milorada: Dodik od “titana” do patuljka

Igor Crnadak jako ljut: “Kukavički čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričama o povlačenju nadležnosti”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.