Zvezda Granda iz Sarajeva Slađa Zubčević pokazala koliko srce ima: Organizovala je humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjh paketića za djecu u potrebi

Slađa Zubčević, Zvezda Granda koja je u prošlogodišnjoj sezoni pokazala raskošan pjevački talenat, sada je javnosti otkrila i svoju pravu humanu stranu.

Naime, zajedno sa svojom prijateljicom pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjh paketića za djecu koja su u potrebi.

Inače, ovo je već četvrta godina da Slađa posjećuje domove ovim povodom.

Ona se već dugo bavi humanitarnim radom, a pretprošle godine je podijelila školski pribor i ruksake za 500 djece.

Njen poziv prenosimo u cijelosti.

“Pozdrav dobri moji,

Obzirom da još uvijek vlada pandemija, samim tim i finansijska situacija je lošija, moja prijateljica Aldijana Adžem Dervišević i ja smo odlučile da ove godine malo ranije pokrenemo humanitarnu akciju prikupljanja novca za novogodišnje paketiće za djecu sa mentalnim invaliditetom dom “Drin” Fojnica, dom za djecu bez roditelja “Bjelave” Sarajevo, i dom “Porodica” Zenica, iz straha da li će se moći prikupiti sva sredstva zbog situacije.

Za sva tri doma je potrebno 320 paketića. Broj korisnika se iz dana u dan mijenja, ali u principu to je to, mada ću ja provjeriti još jednom kada bude realizacija pri kraju.

Zamolila bih sve vas koji želite pomoći u prikupljanju novca da mi se javite ili u komentar ili privatnom porukom.

Aldijana je zadužena za inostrane uplate a ja za Bosnu, ali svakako smo dostupne i na raspolaganju obje.

Ja se nadam da svako od nas može odvojiti po nešto za tu dječicu, jer u razgovoru sa uposlenicima jasno mi je dato do znanja da su domovi imali manje posjeta i donacija zbog pandemije, samim tim i djeca su osjetila nedostatak.

Odlučile smo se za paketiće kao i prethodnih godina, koji koštaju 15km (cca 8e) tako da bi sva djeca dobila isto a za 15km se može kupiti baš fin paketić a ne vazduh u kesi. Znači za paketiće za sva tri doma nam je potrebno 4800km (cca 2480e).

Sve će biti slikano i objavljeno nakon uručenja paketića, kao i račun nakon kupovine.
Ja planiram opet otići u Robot i dogovoriti sa šeficom da mi opet pripreme sve iste paketiće po mom sastavu kao i svake godine, jer su mi i prošli put dali povoljnije cijene i najlakši su za organizaciju ove priče. Ja lično kupujem paketiće, biram, preuzimam, i lično dostavljam tako da to je već provjereno jer unazad 4 godine se zalažem za to i mislim da vas nisam razočarala.

Iznos je prilično velik i voljela bih da reagujete odmah. Ja vjerujem u dobre ljude i vjerujem da se sve može kad se ljudi slože. Možete tagovati prijatelje i podijeliti objavu da nas je što vise.

Od lajkova nemamo nista.

Slika nisam uploadovala puno jer ne volim da se nešto ističem pogotovo ne na ovu temu, ja ovo radim iz ljubavi i jer mi je žao djece a ne zbog marketinga. Ja objavim slike posle uručivanja i onda ih sklonim sa fb, a ostavim ih u telefonu.
Nema potrebe, a svi smo svoji i znate o čemu pišem-

Molim vas da budemo složni i da ova akcija bude uspiješna kao i svaka prethodna. 💪💜
Vaše malo njima znači mnogo.

Hajde da usrećimo tu dječicu bar malo.
UPLATE ⬇️

Za Bosnu je dostupan moj broj žiro računa
RAIFFEISEN BANK 1613000085619239
na ime Slađa Zubčević, svrha uplate “novogodišnji paketići”.

Za inostranstvo (Belgija) tu je broj računa
BEOBANK BE43950124641901 na ime Aldijana Dervisevic, ista je svrha uplate.

PAYPAL nam je zadnja opcija jer se baš dugo čeka prenos novca, ali evo i ta je mogućnost na raspolaganju na email adresu [email protected]”, napisala je Slađa na Facebooku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.