Vojinu Mijatoviću pukao film, očekuje hitnu reakciju i hapšenje: “Tužilac Milanko Kajganić mora izdati nalog za pritvaranje Milorada Dodika!”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je da smo do jučerašnje sjednice Narodne skupštine RS-a mogli samo pričati o političkom egzibicionizmu lidera SNSD-a Milorada Dodika, ali da već od danas očekuje hitne reakcije.

Podsjećamo da je NSRS jučer usvojila zaključke o prijenosu nadležnosti s države na entitet RS, što su osudile i brojne strane ambasade u BiH kao i Delegacija EU u BiH.

– Očekujem hitnu reakciju sa dvije strane. Od Suda i Tužilaštva BiH, da glavni državni tužilac Milanko Kajganić izda nalog za hapšenje Dodika i za sve koji su bili predlagači i one koji su glasali. Postoje formalni uslovi za hapšenje Dodika, članova kolegija NSRS-a te potpredsjednika NSRS Denisa Šulića. Od međunarodne zajednice očekujem da prekine da pregovora i krene sa sankcijama jer je ovo nasrtaj na Ustavni poredak i napad na evropske vrijednosti – kazao je Mijatović.

Dodaje da je sa ovim činom Dodik jasno pokazao svijetu da je secesionista.

– Ako dozvole ovo danas u BiH, neka se ne iznanade kada Viktor Orban, premijer Mađarske, krene s urušavanjem Evropske unije. Ako međunarodna zajednica želi kraj EU, neka dozvole Dodiku da ovo radi – poručio je Mijatović za Hayat.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.