Dragan Bursać kod Senada Hadžifejzovića se iz Amerike vrlo emotivno obratio bh. javnosti: “Trebao bih zaželjeti svim Bosancima i Hercegovcima srećnu novu 2022. godinu. Iskren da budem, ne znam kako to da uradim…”

Ugledni banjalučki novinar i publicista Dragan Busrać se putem video linka u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića obratio bh. javnosti iz Amerike. Trenutno se nalazi u Houstonu u Teksasu.

– Trebao bih zaželjeti svim Bosancima i Hercegovcima srećnu novu 2022. godinu. Iskren da budem, ne znam kako to da uradim zato što nove godine nemaju pretjerano puno potrebe za srećom.

Ljudi imaju potrebe za srećom; svi zajedno treba da vidimo da nam sreća nije prioritet.

Prioritet smo sami jedni drugima; prioritet smo svi mi; prioritet je rad na samom sebi; prioritet je rad na ovoj državi, na BiH, da imamo jednako za sve nas, da imamo kapacitete za sve nas, da je sačuvamo, da bi ona sačuvala nas.

Vrijeme je da u 2022. godini neki ljudi, neke politike odu na smetljište historije zauvijek. Ti ljudi, te politike, tri su pune decenije trovale naše živote, živote naših djedova, naših očeva, nas i, čini se, naše djece.

Historijska odgovornost na svima nama je da te politike pošaljemo na smetljište, a i historijska odgovornost na svima nama je da nađemo unutrašnju snagu, da nađemo ljude koje znamo, ljude oko nas koji nas neće voljeti, koji će biti naši partneri u jednoj novoj težnji, novoj želji da zaista napravimo društvo ravnopravnih građana.

Vi ste svi građani; da, i ti si građanin. Želim da uspijemo u tome svemu – naveo je Busrać.

Pogledajte njegovo obraćanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.