Predsjedništvo HNS-a poručilo: „Na važnost žurnog stabiliziranja odnosa u BiH ukazale su nove okolnosti u Evropi“

U Mostaru je održana redovna sjednica Predsjedništva HNS-a. Pitanje sigurnosti, socioekonomskih prilika i enorman rast cijena energenata i osnovnih životnih namirnica bile su tačke današnjeg zasjedanja.

Predsjedništvo HNS-a osudilo je invaziju ruske strane prema Ukrajini. Sukobi i agresija prema Ukrajini najveći je sigurnosni izazov koji se mora okončati, osobito stradavanje civilnog stanovništva i djece, kao i sprječavanje humanitarne katastrofe – navodi se u saopštenju.

Također, kako se dalje dodaje, na sjednici se razgovaralo o unutrašnjim političkim odnosima, kao i odlasku Čovića u Brisel na radne susrete i sjednicu Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET), gdje će se obratiti evropskim zvaničnicima na temu odnosa Bosne i Hercegovine i Evropske unije i aktuelne situacije u BiH.

U posljednjih deset dana obavljeno je mnoštvo razgovora s američkom i evropskom administracijom kao pripreme za nastavak pregovora i postizanja konačnog dogovora.

Usvojeni zaključci na vanrednom zasjedanju HNS-a preciziraju nužne elemente koji se moraju implementirati u konačno rješenje Izbornog zakona BiH – zaključuje se u saopštenju Ureda za informiranje HNS-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.