Veliki požar u bh. susjedstvu. Mediji javljaju da je izgorjelo čak dvadeset kuća, stižu vojnici. Upravo dolazi i Plenković

Veliki požar izbio je između Vodica i Šibenika. Ugrožene su kuće i traje evakuacija.

Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu.

Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima. Požar gasi 150 vatrogasaca, a na požarište je poslano i 25 vojnika. Požar gasi tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti.

Nastradalo je i mjesto Raslina gdje također ima materijalne štete. U Zaton stižu premijer Plenković i ministri – javlja Index.

Stanovnici kažu da su problem i nerazminirana područja

Mještani iz Zatona kažu da kanaderi zapravo mogu gasiti samo površinske dijelove požara, a kao dodatni problem ističu i činjenicu da tu i ima i područja koja još nisu razminirana pa se čuju “pucketanja”, javio je reporter N1 s lica mjesta.

Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević nešto ranije u razgovoru za N1 rekao je da je situacija u Zatonu kod Šibenika, kao i u Raslini vrlo ozbiljna.

“Požar se u vodičkom zaleđu, nakon što se promijenio smjer vjetra, proširio na Zaton i Raslinu. Tamo je dramatično, više od 150 vatrogasaca je na terenu, raspoređeni su među kućama. Prioritet su im kuće i spasiti živote. To nam je sad prioritet, šuma je u drugom planu, da spasimo što više objekata”, rekao je.

“Stanje je i dalje teško, pred nama je duga noć. Branimo kuće, vatra se uvukla među njih i pratimo vjetar hoće li se podići. Ne znam što reći. Na terenu je stotinjak vatrogasaca, vojska je mobilizirana”, rekao je za Šibenik.in Boris Dukić, zapovjednik DVD-a Zaton.

Vatrogasni zapovjednik: Izgorjelo je 20-ak kuća

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije dao je u RTL-u Danas najnovije informacije te potvrdio ono što govore stanovnici, da je ovo gori požar nego onaj iz 1986. godine.

Potvrdio je da je izgorjelo najmanje 20-ak kuća.

Nove informacije pristižu

Požar gasi 210 vatrogasaca, stigla pomoć iz drugih županija. Zapovjednik: Fronta ide dosta brzo, pred vatrogascima je teška noć

Na požaru kod Zatona ukupno je angažirano 210 vatrogasaca s 54 vozila. Dodatne su snage stigle iz Primorsko-goranske županije s 22 vatrogasca i 6 vozila, Ličko-senjske županije s 13 vatrogasaca i 5 vozila te iz Splitsko-dalmatinske županije s 9 vatrogasaca i 4 vozila.

Pripadnici Karlovačke županije su u pripravnosti.

Prema riječima županijskog zapovjednika Darka Dukića, požar se nošen vjetrom brzo proširio među kuće Zatona i Rasline, zbog čega je određeni dio objekata nagorio.

“Vatrogasci rade na lokalizaciji požara, ali gusta vegetacija i snažan vjetar koji mijenja smjer otežavaju njegovo gašenje. Fronta požara ide dosta brzo te je pred vatrogascima teška noć”, kazao je Dukić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.