Selektor Faruk Hadžibegić odabrao sastav Zmajeva za duel s Islandom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Zmajevima u 1. kolu gostuje Island, a selektor Faruk Hadžibegić odabrao je sastav za svoj povratnički debi na klupi državnog tima.

Selekcija Islanda je potpuno podmlađena i teško je reći koliko može. Kao potpuna nepoznanica, selekcija sa sjevera Evrope učinit će sve da nam pomrsi račune, ali je pitanje koliko može ostvariti s potpuno novim timom.

Islanđani će se kad-tad uigrati i zbog toga je važno što nam stižu u Zenicu već u prvom kolu. Stoga, pobjeda je još veći imperativ i za loš rezultat gotovo da nema opravdanja.

Toga su svjesne i svjetske kladionice koje znatno veće šanse za pobjedu daju Hadžibegićevom timu. Svjetski bookmakeri ulogu prilično velikog favorita daju našoj reprezentaciji. Koeficijent na pobjedu Zmajeva iznosi 1.80 u većini svjetskih kladionica, dok je na Island između 4.20 i 4.50. Koeficijent na podjelu bodova je 3.50.

Ne treba ni naglašavati koliko bi nam pobjeda na startu kvalifikacija značila, posebno jer igramo na domaćem terenu protiv nominalnog konkurenta za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nije ni selekcija BiH bez problema. Nažalost, na Island idemo bez povrijeđenog Seada Kolašinca, koji je bez ikakve dileme igrač u najboljoj formi od svih reprezentativaca BiH posljednjih sedmica. Kolašinac blista u Marseilleu, pokušao se oporaviti od povrede, ali nije u tome uspio.

Osim Kolašinca, BiH će igrati i bez Muhameda Bešića i Miralema Pjanića koji se oporavljaju od povrede.

Hadžibegić je odlučio da meč počinje sljedećih 11 igrača:

Šehić – Dedić, Saničanin, Ahmedhodžić, Miličević, Gazibegović – Tahirović, Hadžiahmetović, Krunić – Demirović, Prevljak.

Džeko je tako ostao na klupi, a razlog je manja povreda leđa.

Na klupi su Vasilj, Pirić, Hadžikadunić, Kovačević, Duljević, Cimirot, Prcić, Gojak, Džeko, Bilbija, Kodro i Mešanović.

Utakmica počinje u 20.45h, a prijenos je na BHT1. Pravdu će dijeliti Donatas Rumšas iz Litvanije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.