Četvorica suspendovana nakon tučnjave Reala i Partizana, oglasio se igrač koji je udario Džanana Musu

Euroliga je danas donijela odluku u vezi s kaznama za brutalnu tučnjavu zbog koje je prekinuta sinoćnja druga utakmica play-offa između Real Madrida i Partizana, a po njoj je bez sankcija prošao bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa.

KK Partizan je savladao Real Madrid i u drugoj utakmici četvrtfinalne serije play offa Eurolige rezultatom 95:78, no javnost i dalje bruji o šokantnom incidentu koji se dogodio u završnici meča.

Dvije minute prije kraja utakmice Llul je oštro faulirao Puntera nakon čega je došlo do njihovog sukoba u koji su se potom uključili i ostali igrači.

Razmijenjeni su žestoki udarci na obje strane, a u sukobu je učestvovao i Džanan Musa koji se prvo naguravao sa Kevinom Punterom, prije nego mu je Mathias Lessort prišao sa leđa i divljački ga oborio na pod.

Oba kluba su dobili kaznu od po 50.000 eura, a najgore je prošao Realov Guerschon Yabusele koji je dobio suspenziju od pet utakmica.

Kevin Punter iz Partizana je dobio dvije, a Gabriel Deck (Real) i Mathias Lessort (Partizan) po jednu utakmicu suspenzije uz napomenu da pravo žalbe ne postoji.

Epilog je bio da je isključen ukupno 21 igrač na obje strane te je utakmica registrovana rezultatom koji je bio na snazi u trenutku kada je došlo do tučnjave (95:80).

Upravo se Lessort koji je udario Džanana Musu danas oglasio na društvenim mrežama i izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo.

“Ono što se desilo sinoć je splet nesretnih okolnosti i ne pokazuje pravu sliku mene i mojih saigrača.

Svi mi reagujemo impulsivno u trenutku i svi smo svjesni grešaka koje pravimo u takvim situacijama.

Pričao sam sa nekim igračima Reala, posebno sa Yabuseleom koji je također svjestan šta je uradio i pitao me je da se izvini Danteu.

Veoma mu je žao što se Dante povrijedio prilikom pada.

Također, molim naše navijače u Beogradu koji su cijele sezone bili sjajni i pokazali su primjerno ponašanje da nastave tako kako ne bi došlo do novih incidenata, te da još jednom pokažu svoju ljubav prema klubu, naveo je Lessort.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.