Advokatica dječaka koji je ubio devet osoba u Beogradu otkrila šta se trenutno dešava sa njim i šta ga sada čeka: “Trebaju da se urade toksikološke analize”

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije danas saopštilo da Kosta K. (14), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu ne podliježe krivičnoj odgovornosti.

Advokatica osumnjičenog dječaka Irina Borović potvrdila je ovu informaciju, ali i otkriva od čega zavisi dalji tok slučaja.

“Sada bi trebalo da se urade toksikološke analize na VMA, nakon čega će sa njim obaviti razgovor predstavnik Centra za socijalni rad.

Nakon toga, sa njim će razgovore obaviti i psiholog i psihijatar i od toga će zavise naredni koraci – kaže za Nova.rs Irina Borović.

Ona dodaje da je ocu dječaka određeno zadržavanje do 48 sati, te da će on biti saslušan u petak.

Tada će se odlučivati i o tome da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten na slobodu.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila jutros oko 8 sati u školi na Vračaru.

Ubijeno je devet osoba, među kojima osmero djece i čuvar.

Kako je ranije danas saopštio MUP, osumnjičeni učenik je duže vrijeme planirao zločin. U njegovom stanu pronađen je spisak sa učenicima koje je planirao da likvidira, kao i nacrt škole u kojoj se dogodio zločin.

Oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Danas je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji zemlje.

Izražavam saučešće porodicama ubijene djece, djeci i porodici ubijenog radnika u školi.

Srbija je u tuzi ujedinjena, ta tuga je tolika da ne pamtimo veću, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obraćanje počeo minutom šutnje zbog tragedije koja se dogodila u školi u Beogradu.

“Kada smo u tuzi ujedinjeni, moramo da sagledavamo odgovornost i da tražimo jrešenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo, nikada više ne ponovi – rekao je on.

VEZANI TEKST: Detalji Vučićevog obraćanja nakon monstruoznog čina u Beogradu: Dječak misli da je heroj i ne osjeća kajanje, vjerovatno je bio svjestan da ne može biti kažnjen

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.